Tænk På Børnene!

Når jeg står med ansvaret for børn på Lillestjernen Skole i Værløse, kan jeg ikke lade være med at tænke over, om jeg skal fortælle dem om den vilde fremtid, de, efter klimaforskning og politiske analyser at dømme, går i møde.
Jeg tænker for det meste på klimaforandringerne.
Hvordan forklarer jeg børn det? Hvad skal man forklare dem?
At man skal spare på vandet, da det vil blive en mangelvare måske? Det vil også gøre godt for Lillestjernen Skole, da vandmængden, der vil blive brugt, vil være betydelig mindre.
Og hvad med klimafolkevandringerne og konflikterne, som efter sigende vil blive et resultatet af ressourcemangel, som kommer af klimaforandringerne?
Hvordan skal vi forberede børnene på det?
Vil beretning om den usikre fremtid mon gøre børnene mere tilfredse med nuet?
Hvis man opdrager børnene med livsfilosofien ”Det varer ikke ved” i øjemed, vil det mon så gøre børnene mindre konfliktskabende og mere fællesskabsøgende og fredmæglende, da et stærkt fællesskab nok vil være den bedste overlevelsesstrategi for arten, menneskeheden, fremtidensgeneration?
At orientere børnene om klimaforandringerne og dens potentielle følger, kan måske også endda gøre børnene bevidste, om hvordan de bruger ressourcer. Både hjemme i hos familien og når de er på institutionen.
Det kan selvfølgelig også skræmme livet af nogle børnene. Risikoen kan være, at vi ender med neurotiske tilfælde, som kommer til at lide af nervøse sammenbrud, angst og depressioner, fordi verdens gang lige nu ikke tyder godt.
Deres fremtid synes at være ved at blive ødelagt.
Det gør mig ret sur og tvær egentlig at tænke over det i takt med at jeg nedfælder disse ord.
Ej for helvede altså, der skal sgu skabes en forening, som giver børnene en stemme i klimadebatten. Hvor børnene reelt står frem til debatarrangementer. Ikke hvor børns meninger bliver videreformidlet af voksne. Nej sgu da. Børnene skal sættes ind i fakta, møde op og spørge ind til politikernes planer med landet, med verden. Ja, organisationen skal sgu op fungere på verdensplan!
Ved at møde fremtiden i forbindelse med beslutninger, kan det måske være, at politikkerne laver ordentlig langsigtede politiske tiltag, som kommer fremtiden til gode.

– Albert

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>