Reality-Rollemodeller

Jeg er forarget over den måde folketingsmedlemmer taler med hinanden under debatter i folketingssalen, som opstår som følger af behandlinger af lovforslag.
I forbindelse med behandlingen af L69, i daglig tale kaldet “Uddannelsesloftet”, blev nogle meddemonstranter og jeg, som havde deltaget i en sit-in demonstration på Christiansborg, inviteret ind og overvære 2. behandlingen af L69.
Det var noget af en oplevelse!
Da lovforslaget skulle behandles, var der pludseligt opbrud i den ellers lyttende og rolige menneskemængde. Folk rejste sig fra deres stole, talte højt med hinanden, og synes ikke at være lyttende, og forstyrrede dermed de folk, som havde meldt sig som talere, og som talte imod en indførsel af af uddannelsesloftet. De få som sad tilbage og lyttede, og som var modstandere af foreslaget, kom med harske kommentarer og modspørgsmål istedet for svar på de spørgsmål, om hvorfor det skulle indføres.
“Det er ligesom i en børnehave” er noget, som folk ofte siger om politiske debatter.
Det er jeg stik uenig i. Børn i institutioner og i fritidshjem er mere demokratisk dannede end dem, som styre vores land.
Og det hele bliver livetransmitteret. Folk kan følge med i dårlig opførsel og for mig hjælper det ikke just på politikeres dårlige rygte.
Folketingpolitikere er blevet til reality-rollemodeller, hvor det handler mere om at udstille hinanden end at udvikle politik og udvikle landet.

Atga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>