Prol… (Dybt Irriteret Suk)

Hvad fanden er det for et ord? Prol?
Jeg harmes, jo mere jeg tænker over det ord.
Hvis du er en af den, som ikke har hørt ordet før, kan jeg forsøge at fortælle dig det.
Ud fra mine observationer af ordets brug, er jeg kommet til den opfattelse, at ordet betegner noget af lavere klasse, kvalitet og kultur.

Det er en forkortelse af Proletariat, som i fordums tid under den industrielle revolution blev brugt til at betegne arbejderklassen, som levede fra hånden til munden. De tjente med andre ord akkurat nok til at leve og til forsørge eventuel familie.

At bruge ordet til at betegne lavere klasse, kultur og kvalitet er dybt åndssvagt efter min mening. Det virker snobbet at bruge ordet, da man efter min opfattelse via brugen af ordet positionere sig højere over en bestemt klasse mennesker.

Min opfattelse kan måske få folk til at tænke på Jantelovens bud “Du skal ikke tro, du er noget.”, da jeg basher (‘skælder ud på’ red.) folk, som bruger ordet til at distanciere sig fra og nedsættende kommenterer andre menneskers kulturvaner.
Men jeg er ikke fan af Janteloven. Jeg mener tværtimod, at alle er noget.
Alle er ligeværdige og har ret til at have den smag, de nu har, og ret til at leve det liv, de nu gør.

Hvad tænker du om ordet Prol?
Skriv gerne en kommentar.

– Albert

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>