Negative Energier – Gode samtale-værdier

Titlen på dette indlæg lyder lidt tricky, no? Men jeg vil prøve at forklare hvad jeg mener med overstående titel *YRF*

Når jeg snakker med folk, så har jeg fået den opfattelse, at rigtig mange mennesker holder af at bruge deres samtaler til at brokke sig over hvad der nu er en torn i deres øjne. Da tilspørger jeg brokhovederne: hvad får I ud af det? ganske vist er det rart at lufte sine frustrationer, det plejer at virke afslappende. Men hvis hver eneste samtale man har, skal udfyldes af edder og sure opstød over ting, dyr, mennesker, følelser og andet, så bliver man rimelig belastende at høre på.

Så sent som i sidste uge fik jeg det højst besynderlige spørgsmål: Hvad har været det mest irriterende/nedern ved din påskeferie? Jeg blev helt paf da jeg hørte spørgsmålet. Hvordan dælen vil du vide det? Hvorfor skal man fortælle om de dårlige ting der er sket, i stedet for alle de fantastiske ting der også er sket?

Selvom danskerne siges at være det lykkeligste folk i verden, så føler jeg at der er rigtig mange brokhoveder i Danmark. de brokker sig over bussen der kommer for sent, at de skal tidligt op, at der ikke bliver sent noget godt i fjernsynet, at de måske ikke er så flotte eller slanke som mode- og sundhedsblade pådutter dem at være.

Hvorfor kan man ikke bare være lidt gladere? Hvorfor brokke sig over livet i stedet for at glædes over det? Der er så mange lyspunkter i livet som vi tager for givet. Fx det er at kunne snakke, se, høre, le. Alt for mange mennesker (inklusiv mig selv) opfatter ofte ikke hvor godt de har det – de brokker sig over hvad der er “skidt” – dette er sikkert fordi så får man medlidenhed fra andre og deraf opmærksomhed.

Jeg har ikke en sej, underfundig eller street måde at afslutte dette brok-indlæg på. Jeg kan bare fortælle jer, at en menneske alder er lang tid at bruge på at brokke sig

BFUD over and out

This entry was posted in Skriblerier and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Negative Energier – Gode samtale-værdier

  1. Rikke says:

    Du har fuldstændig ret, har den samme indstilling… Men alligevel brokker man sig jo fra tid til anden. Måske et tegn på hvor svage og følsomme vi mennesker egentlig er? Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting.
    Men det er SÅ vigtigt man husker at se de positive sider – og glædes over at man rent faktisk ER TIL. Livet er en fantastisk gave, og med en positiv tankegang bliver det hele lidt lettere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>