Lyt til mig, jeg har livserfaring!

Jeg hørte i går i Debatten med Clemens en deltager, som brugte argumentet, at i og med, han havde livserfaring, havde han ret, og at deltageren, han debatterede med tog fejl qua dennes unge alder.
Det fik mig til at tænke over begrebet Livserfaring. For kan det nu virkelig passe? Har man ret, bare fordi man har levet længe og prøvet en masse ting? Bliver man vis deraf?
Det kommer vel an på, hvilken slags livserfaring man har.
Og kan man overhoved have brugbar livserfaring i et samfund, der ændrer sig radikalt stærkt? Kan man bruge det man har lært gennem livet i en fremtid, hvor man ikke ved hvad der venter ved næste gadehjørne?

Apropos livserfaring
De erfaringsbaserede råd som ældre familiemedlemmer kommer med, har jeg indset, skal man være påpasselig med at følge til punkt og prikke.
Råd og anbefalinger, hvad angår medmenneskelig omgang er nok universelle.
“Don’t Be A Dick”, er et meget godt råd forresten.
Men råd og tip fra egne erfaringer hvad angår hvordan man skal leve sit eget liv, det skal man i bund og grund holde for sig selv, da mennesker er forskellige, trives forskelligt og har forskellige ønsker om, hvad de vil bruge livet til.

Jeg håber, det gav mening.
Det gjorde det for mig.
– Albert

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>