Jeg er så mundlam at jeg ikke kan finde på et titel til dette oplæg…

Kan du lide klassisk musik? Hvis ja, læs gerne videre – hvis Nej, læs gerne videre.

Jeg elsker P1 og P2. Den ene kanal (P1) forsyner mig med viden indenfor diverse områder (Sprog, Natur, Kultur etc.), som jeg næppe ville få på P3 eller P4. Den anden (P2) udvider min musiske horisont ved at spille klassisk (Og Jazz/Bigband Musik). En hel anden genre end de andre kanaler som The Voice, P3, Hundrede FM (Den eksisterer stadig, ikke?) og andre Pop-kanaler.

Men denne glæde ved, at kunne have en kanal med klassisk og en med viden kommer begrædeligt ikke til at vare ved. Det er nemlig blevet bestemt, at P2 og P1 skal slås sammen til én kanal hvor der i dagens lyse timer bliver sendt informerende programmer (6-morgen til 6-aften) og i aftenen og nattens mørke timer bliver der sendt klassisk musik (6-aften til 6-morgen). Og denne sammenlægning af kanalerne kan der ikke gøres noget ved – det er blevet afgjort (uden afstemning) og kommer til at ske i November 2011.

Min mening om dette “projekt” er, at det er to forkerte kanaler man vælger at lægge sammen. Jeg havde regnet med, at jeg, om fyrre år ihvertfald, stadig ville have muligheden for, at skifte væk fra pladder-kanalerne og lade de irriterende radioværter blive erstattet af musik som taler for sig selv. Klassisk musik og Jazz.

Det, at de lægger den klassiske musik om aftenen mener jeg er en pisse dårlig idé! En masse mennesker, som plejer at lytte til denne slags musik får det svære hvis de vil lytte til noget andet musik end det der bliver spillet på de andre DR-Radio kanaler. Og udbredelsen af interessen for klassisk musik til yngre lyttere bliver forhindret da sendetiden ligger på et tidspunkt hvor de unge fleste spiser aftensmad, læser lektier eller ser TV.

Grunden der ligger for at lukke P2 og spille den klassiske musik på P1 skulle angiveligt være fordi at vor kære Kulturminister Per Stig Møller vil skabe et alternativ til P1 fordi han mener, at denne kanal ikke afspejler den borgerlige regerings synspunkter i dens programmer. Per Stig Møller vil stække vingerne på DR, så deres udfoldelsesmuligheder bliver begrænset og skabe en konkurrent til den populære P1 – blot fordi han er uenig i de holdninger som nogle gange kommer til udtryk i  programmerne på denne kanal – Men en minister må da ikke gå ind og sætte en grænse for hvad en givet radiokanal må sige, blot fordi han er uenig med den?

Alt i alt er det, ifølge mig, en stor fejl  at lægge de to kanaler sammen – Det bliver anderledes for folk som normalt ynder at lytte til klassisk/Jazz/Big Band mandag,tirsdag,onsdag,torsdag,fredag,lørdag,søndag eftermiddag. De må enten holde sig vågne en hel aften og nat for at høre klassiske klaver/violin/guitar koncerter eller også invistere i en DAB-radio hvortil der vil komme en P2 v.2 med lignende indhold – Eller gå på nettet for at hører klassisk – men det er jo langt fra alle der er besiddelse af en DAB-radio eller en nogenlunde god netforbindelse hvis de to førnævnte alternativer skal benyttes.

“Sådan er det bare” – Vi kan ikke lave nogen ændringer for beslutningen blev vedtaget trods “voldsomme” protester.

Så nu må vi bare nyde, de sidste 7½ måned hvor vi stadig har en hel P1 og en hel P2, før vi må nøjes med en skitzofren P1.

BFUD – over and out

man burde gøre noget… 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>