Hobbitten del 1. – En Uventet Rejse

Hobbitten del 1. – En Uventet Rejse er udemærket underholdning. Den har den samme magi som Peter Jackson frembragte i hans filmfortolkninger af Ringenes Herre-trilogien og er en udemærket start på en filmisk forgænger til førnævnte filmtrilogy.

Der er kun visse ting jeg bed mærke i og som jeg endnu ikke rigtig ved om jeg synes om.
I og med at det er 1. del af en trilogy bygget over én bog, så har filmen tendens til, at trække scener i langdrag. Blandt andet hele den seance hvor Gandalf og dværgene kommer på uventet besøg hos Bilbo. Men måske kan det have noget at gøre med, at jeg er vant til at nutidens film har hurtige scene og at jeg derfor ikke er vant til at filmen tager sig tid til at opbygge en stemning.
En anden ting er Gollums rolle i filmen. Da jeg fik læst Hobbitten højt som lille syntes jeg, at passagen med Bilbos møde med Gollum var noget så uhyggelig. Men i filmen er det en komisk aura over Gollum. Der er meget fokus på hans “sjove” ansigtsmimik og det “morsomme” omkring hans personlighedsspaltning bliver måske trukket lidt for meget ud. Apropos komik, så er der en tendens i filmen til, at gøre dværgene komiske ligeså, ligesom visse andre karaktere som jeg ikke vil nævne her, fordi jeg ikke ønsker at afsløre noget fra filmen.
Adabtionen fra bog til (hollywood)film har også haft sin påvirkning af handlingen da mange af bogens scener er gjort mere energiske og actionfyldte end de fremtræder i litterær form.

Men bortset fra disse småting er filmen fantastisk flot og værd at bruge tre timer på!
Ser frem til del 2. og 3.!

Således var ordene fra BFBK

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>