Demotiverende?

 Nogle gange mistænker jeg vejledere, voksne (folk over 30 red.) og vismænd for at opfatte Danmarks unge som inkompetente i visse sammenhæng.

For at nævne et eksempel: Da jeg gik i gymnasiet (Student 21. juni 2011) var jeg, ligsom størstedelen af mine studerende artsfæller, nede hos den kære studievejleder, for at finde ud af hvilke muligheder der var i efter-gymnasietiden. Inden for de akademiske uddannelser synes jeg at der var en del entusiasme at spore hos den kære vejleder. Men når det kom til de lidt alternative uddannelser (Journalist, Tv-Medietilrettelægger) var der tøven og ligeså sikkert som amen i kirken, brugte vejlederem altid en bestemt sætning, HVER GANG man ikke snakkede om at tage på Universitetet: “Det er meget svært, at komme ind på den uddannelse.”

A little demotivating, don’t you think?

Vejlederen burde da hellere være mere optimistisk og sige: “Det er en udfordring, men med slid, kan det klares.” – Istedet for, at fjerne modet fra de studerende. Det er jo vejlederenes job at, sammen med eleven, at finde frem til det studie der passer bedst.

Og man kommer jo ikke sovende til det alt. Det meste her i livet kræver at man gør en indsats. Det går jeg ud fra, at størstedelen af mine artsfæller er opmærksomme på. Så mere coachende og motiverende vejledere, Tak!. 

For hvis man virkelig vil en bestemt uddannelse, så tager man også udfordringen op.

BFUD – over and out

This entry was posted in Skriblerier and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>